Friday, May 21, 2010

masalah besar aku!!

ayat2 yang common bila aku jumpa orang lain...
orang lain : '' nanti kau kena kawen dengan syed jugak ke?"
aku: aku tak reti nak jawab apa...sengih je la
dialoge kedua
orang lain : parent kau marah tak kalau kau cari orang bukan syed
aku :entahla..ayah aku tak pernah mention apa2 pasal bab2 macam nie
butir2 kata dari mama
mama :''kakak kalau boley carila syed...boleh teruskan keturunan kita...''
aku : buat muka blur macam tak faham..no comment la mama

ayat2 di atas menyesakkan kepala otak aku..kadang2 aku tak tau nak buat macam mana lagi.mungkin mudah bagi orang lain tapi tak mudah untuk aku.aku cuba buat derk je tapi nanti sampai masa aku nak kena fikir jugak..adussshh!!!! ingat senang ke nak cari anak pak syed kat malaysia ni..aku mana la reti nak cari2 ni..eeeee....
dulu aku fikir jugak ala semua ni dunia belaka..semua manusia sama apa.darah semua merah.yang membezakan keimanan dan ketakwaan seseorang itu. dan sampai sekarang aku masih memegang prinsip yang sama..tapi bila dfikirkan2 kan semula macam mana dengan family aku nanti..diaorang tak dissapointed ke..adusssh ni yang aku rasa macam nak pecah pembuluh darah kat otak..dan sampai saat ini pun aku masih belum jumpa solusinya~~~~

No comments:

Post a Comment